Haku

Naapurilähiö

QR-koodi

Naapurilähiö

Samalla kun väki vähenee maaseudulta, syntyy kaupunkien liepeille uusia asuma-alueita. Elementeistä pinotut kerrostalot jäsentävät uudelleen omakotitalojen täplittämän maiseman. Millaista on eläminen tällaisella keinotekoisella alueella? Pystyykö se tarjoamaan edes välttämättömimmät sosiaaliset palvelut? Missä viipyvät koulut, lääkärit, päiväkodit, pankit, pesulat? Onko syntynyt suomalainen nukkumalähiö, joka tarjoaa asukkailleen vain katon pään päälle? Uusi ohjelmasarja Naapurilähiö kertoo Katajamäestä ja sen asukkaista. Sarpamaan perhe kuuluu kanta-asukkaisiin ja Lieslahdet ovat vasta muuttaneet kerrostaloon.
(Lähde: MTV:n ohjelmistokartat 1962-1969).


Naapurilähiö-sarjassa seurattiin kuvitteellisessa Helsingin Katajamäessä asuvien perheiden, Lieslahtien ja Sarpamaiden elämää.
Sarpamaiden perheen pää, Väinö Sarpamaa (49 v.) on ammatiltaan putkiasentaja ja rakentanut itse talonsa rintamamiespalstalle. Vaimo Aino (47 v.) on Osuuskaupan maitopuolen vastaava. Aino uskoo mieheensä, kotiin ja Raamattuun. Lapsia on neljä. Vanhin Arto (22 v.) opiskelee valtiotieteitä, Riitta (17 v.) käy lukiota. Perheen nuorimmat lapset ovat Matti (15 v.) sekä Mikko (5 v.).

Lieslahtien isä, Kalervo Lieslahti on 37-vuotias ekonomi. Hän on pikkutarkka tilimies, joka on lainan avulla saanut hankituksi perheelleen oman asunnon. Vaimo Marjatta on 36-vuotias huoltotarkastaja kaupungin lastensuojeluvirastossa. Hänen piirinään on juuri Katajamäki ympäristöineen. Tyttäret, koululaiset Mervi (15 v.) ja Pilvi (7 v.) ovat hieman vastahakoisesti jättäneet keskikaupunkiasunnon ja ystävänsä muuttaakseen naapurilähiöön, saviselle pellolle nimeltä Katajamäki.
(Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Naapuril%C3%A4hi%C3%B6 [viitattu 12.11.2013])

Tallennettuna: