Haku

Lasse Pöysti show

QR-koodi

Lasse Pöysti show

Lasse Pöysti sai syyskuussa 1959 oman televisiosarjan MTV:lle. Justus järjestää kaiken -sarjan nimihenkilöstä tuli yksi tv:n alkuaikojen pidetyimmistä hahmoista.
Pöysti kehitteli hilpeän hyväntahtoisen Justus-hahmon ja miljöön tv-sarjan käsikirjoittajien Benedict Zilliacuksen ja Henrik Tikkasen kanssa. Syyskaudella 1960 sarjan nimi muutettiin Lasse Pöysti showksi.

Sarjan tapahtumat keskittyivät ihmisrakkaan Justuksen toimistoon nimeltä Oy Kaikki Järjestyy Ab. Justuksen erikoisena liikeideana oli auttaa pyyteettä kaikkia ihmisiä heidän pulmissaan. Justuksen luottamus muita ihmisiä kohtaan on suurempi kuin näiden luottamus häntä kohtaan. Justus ei ole erityisen intellektuelli tyyppi, mutta eipä ole silti missään suhteessa tyhmäkään.

Justus pyrkii ratkaisemaan asioita selvällä käyntännöllisellä järjellä, joka yhtyneenä epätavalliseen luottavaisuuteen, aiheuttaa sen, että hän ampuu joko maalin yli tai ali. Tästä seuraa, että ihmiset hyvin helposti yleensä jättävät hänelle luun käteen. Se ei kuitenkaan masenna Justusta, sillä hän elää omassa maailmassan.

Sarjaa tehtiin suorina lähetyksinä joka toinen viikko. Ohjelman rakennetta muutettiin sarjan edetessä. Jakso saattoi koostua kolmesta pitkästä "sketchistä" tai koko jakson mittaisesta pienoisnäytelmästä. Pentti Siimes esitti Justuksen kaveria muutamassa jaksossa.
(Lähteet: Annala, Jukka. Toopelivisio. Helsinki: Teos, 2006, s. 17.
Radiokuuntelija: Radio- ja tv-lehti 43/1959 s. 8)

Tallennettuna: